Latin America Magazine.
 

The Invisible Life of Eurídice Gusmão – WIN WIN WIN

20-11-2019

conSentido mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor de film The Invisible Life of Eurídice Gusmão (A Vida Invisível), die vanaf 5 december in bioscopen in Nederland te zien is. Wil jij kans maken op vrijkaarten? Stuur dan vóór 3 december een e-mail naar info[at]consentido.nl o.v.v. ‘The invisible life’ en wie weet win jij 2 kaarten!

Deze Braziliaanse film gaat over twee hechte zussen in het Rio de Janeiro van de jaren 50, die na een onverwachte gebeurtenis elkaar uit het oog verliezen. De film, naar de roman van Martha Batalha en van regisseur Karim Aïnouz, was afgelopen mei te zien op het Filmfestival van Cannes waar het werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs. 

Synopsis 

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs. The Invisible Life of Eurídice Gusmão werd ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

reageren