Ceviche is een verfrissend gerecht voor warme zomerdagen. De meest bekende variant van het gerecht, dat in een groot deel van Latijns-Amerika gegeten wordt, wordt bereid met vis en schaaldieren. Voor deze Sabor Latino heb ik gekozen voor een vegetarische variant: de ceviche de champiñones.
Ceviche is een eeuwenoud gerecht dat volgens sommige bronnen van de Moche-cultuur in Peru stamt. Volgens andere verhalen werd het in de koloniale tijd meegenomen door Moorse vrouwen vanuit Spanje. De rauwe vis (of in dit geval de champignons) worden gemarineerd in limoensap, waaraan rode pepers en rode ui worden toegevoegd. Door de ingrediënten een tijdje in limoensap te laten liggen, verandert de structuur, waardoor het gerecht gekookt lijkt. In Peru is ceviche een nationale trots. Elk jaar wordt op 28 juni de wordt het gerecht geëerd op de Día de Ceviche.
Wil je weten hoe je het gerecht met vis bereidt? Bekijk dan deze pagina.
http://www.youtube.com/watch?v=WBaVnC2fyDs
Noticias en conSentido werken de komende maanden samen aan een culinaire
special. Hierin besteden we gezamenlijk aandacht aan recepten met een
persoonlijk tintje van redactieleden en lezers van beide sites. Ook
beginnen we een culinaire ontdekkingsreis die ons brengt in
Latijns-Amerikaanse restaurants in Nederland en België. De artikelen zijn
te lezen op Noticias en conSentido en worden iedere twee weken
gepubliceerd. Heb jij een lekker en bijzonder recept? Stuur het dan op
zodat wij het kunnen publiceren.