Latin America Magazine.
 

Latijns-Amerikaanse films op Movies that Matter 2022

24-03-2022

Het Movies that Matter Festival vindt plaats van vrijdag 8 t/m zaterdag 16 april in Den Haag (Pathé Buitenhof, Filmhuis Den Haag en Concordia Theater), op satellietlocaties door het land én online. Het festival presenteert meer dan tachtig bijzondere speelfilms, spraakmakende documentaires en shorts, met een uitgebreid verdiepingsprogramma.

Nadat het festival in 2020 werd geannuleerd en in 2021 noodgedwongen alleen online was, is Movies that Matter bijzonder blij je weer te kunnen verwelkomen in de bioscoop. 

Een greep uit de Latijns-Amerikaanse films op het programma:

La Civil

Teodora Ana Mihai

Als de politie niets doet om de ontvoering van haar dochter door een Mexicaans drugskartel te onderzoeken, begint Cielo haar eigen onderzoek. Ze gaat samenwerken met de losgeslagen luitenant Lamarque en wordt meegezogen in een geweldsspiraal waaruit ze moeilijk kan ontsnappen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 

Las Consecuencias

Claudia Pinto Emperador

De 40-jarige Fabiola, haar vader César en tienerdochter Gabi houden elkaar gevangen in een web van liefde, familiebanden en geheimen nieuw en oud. Prachtig ingehouden, intuïtieve speelfilm die subtiel maar indringend ingaat op trauma en seksueel misbruik.
 

Freda

Géssica Généus

Krachtig, dynamisch drama over de jonge Haïtiaanse Freda. Ze wil een vredig en vervullend leven, maar in haar gewelddadige en corrupte land is dat niet gemakkelijk. Haar geliefde Yeshua wil dat ze bij hem komt wonen in het buitenland. Maar moet ze niet vechten voor haar familie en haar land?
 

Maidenhood

Xóchitl Enríquez Mendoza

De 17-jarige Catalina behoort tot een inheemse gemeenschap in Mexico waar het een traditie is om je reinheid te bewijzen op je trouwdag. Wanneer dit moment voor Calatina aanbreekt, verraadt haar lichaam haar en slaagt ze er niet in haar kuisheid te tonen. Dit zorgt ervoor dat zij haar kans verliest op acceptatie en respect door zowel haar man als haar gemeenschap.
 

The Territory

Alex Pritz

Het kleine en krimpende inheemse volk Uru-eu-wau-wau in het Amazonegebied wordt bedreigd door landpikkers. Ze kiezen de 18-jarige Bitaté als hun leider, en samen met activiste Neidinha is hij vastbesloten zich niet zomaar gewonnen te geven. Maar als Jair Bolsonaro president wordt, krijgen de vijandige krachten vrij spel.
 
 
Het volledige programma is online te zien >>
 
reageren