Latin America Magazine.
 
Music

Zaterdag 31 mei: Veluwehal – Barneveld (cd-presentatie Trinity & Friends) met o.a. Lilian Vieira en de Nederlandse band Mensenkinderen

  • datum:31/05
  • tijd:19:00
  • locatie:Veluwehal
  • adres:Nieuwe Markt 11-13, Barneveld

TRINITY – MUNDO

CD-presentatie

Na het succes van de vorige plaat Qué Mas (2012) met bijna twintigduizend verkochte exemplaren, gingen de vier mannen van TRINITY -waarvan drie broers een deel van hun jeugd in Peru doorbrachten-voor hun zesde album MUNDO (wereld) terug naar de essentie van hun muzikale reis en maakten hiermee een grote stap voorwaarts. Met producer Gordon Groothedde haalden de mannen hun charango, quena, enorme panfluiten en allerhande percussiegeweld uit de kast en lieten de muzikale invloeden van de band uit Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië tot een warm Worldbeat geluid samensmelten. Met Engelse en Spaanse songteksten en uitstapjes naar Swahili, Slavisch, Hindi en Frans. Ook thematisch slaan de mannen bruggen tussen allerlei werelden. De opnames in Wisseloord Studio’s staan garant voor een authentieke en grootse sound, met een gastrol voor de Keniaanse zangeres Neema Ntalel.

De 12 tracks op Mundo weerspiegelen zowel tekstueel als muzikaal de blik van de vier bandleden op de wereld.

De eerste single Unbreakable (inclusief videoclip) ontstond nadat Elbert een video zag over moderne slaven en zich afvroeg hoe mensen zulke omstandigheden kunnen dragen zonder te breken.

Een muzikale lick van charango en quena (Inca-instrumenten uit de Peruaanse Andes) vormde de oorsprongvan Days Fly By. De tekst beschrijft hoe de maalstroom van het leven je soms ver weg voert van waar het wezenlijk om gaat.

Toen de drie broers als jochies uit Peru in Nederland kwamen wonen, voelden ze zich soms “third culture kids”. Extranjero schetst dit gevoel. Tijdens een trip naar Senegal ontstond het idee om een Franse tekst op een rap-achtige manier te maken. Toen Johan en Elbert de tekst voor Pueblo Mundial schreven in het Nederlandse Zalk, voelden ze het contrast en tegelijk de eenheid met het “mondiale dorp” door hun Zuid-Amerikaanse roots. De muziek van Trinity overschrijdt letterlijk en figuurlijk de grenzen.

Met Abrásame herbeleven de drie broers het moment dat ze als kinderen in een bus door de Andes van Ecuador reden en het liedje “Ven Nina Ven” (kom meisje, kom terug) heel vaak op de radio hoorden. Het ultieme Latinogevoel, onderweg op toer al vaak gezongen voor hun eigen vrouwen “back home”.

Trinity (2003) is een Worldbeat band bestaande uit de broers Johan (gitaren, charango), Elbert, (zang, fluiten, trompet) en Niek Smelt (drums, percussie) en Bert Bos (basgitaar, contrabas). De heren speelden al op diverse grote en kleine podia in ons land, daarnaast gaven ze concerten in Duitsland, Zwitserland, België, Rusland, Gambia, Senegal, Frankrijk, Engeland en Ierland. De broers brachten een belangrijk deel van hun kindertijd door in Peru en de Zuid-Amerikaanse invloeden zijn altijd terug te horen in hun muziek, samen met Afrikaanse beats, Ierse folk en popgrooves wordt dit een spannende mix.

 

Zaterdag 31 mei: Veluwehal – Barneveld (cd-presentatie Trinity & Friends)

met o.a. Lilian Vieira en de Nederlandse band Mensenkinderen

 

Verder:

Vrijdag 6 juni: VEG – Hendrik Ido Ambacht

Vrijdag 27 juni: De Uitkijk – Zoetermeer

Zaterdag 28 juni: NBG festival – DeFabrique – Utrecht

Zondag 29 juni: Katholieke Jongerendag – Abdij Mariënkroon – Nieuwkuijk

Donderdag 3 juli: st. Janskerk – Gouda

Zondag 6 juli: Strand Oudendijk – Sleeuwijk

Zaterdag 19 juli: New Wine – Walibi World – Biddinghuizen

www.bandtrinity.com

www.facebook.com/trinitytheband