Latin America Magazine.
 
Film

Yo bailé con Don Porfirio

  • datum:07/02
  • tijd:19:00
  • locatie:Instituto Cervantes
  • adres:Domplein 3, Utrecht
  • kosten:gratis

In de maand februari vertoont het Instituto Cervantes vier Mexicaanse films uit de jaren ’40 en ’50. Deze week is dat Yo bailé con Don Porfirio (1942).

Mexico, begin twintigste eeuw. Don Severo arriveert met zijn vrouw en zijn dochter Rosa in de hoofdstad. Daar heeft hij nog een dochter, Violeta, die bij de revue wil. De enorme gelijkenis van beide dochters leidt tot verwarring. Het Teatro Principal, de verfranste omgeving, de duels om de eer en de muziek van Esperón, Elorduy en Jordá zorgen voor een levendige, nostalgische komedie.

Van 19:00 tot 19:10 zal de Mexicaanse filmmaker Adolfo Estrada Vargas een introductie geven op de cyclus Mexicaanse film.

Adolfo Estrada Vargas studeerde communicatiewetenschappen in Mexico-Stad waar hij zijn passie ontdekte voor film en fotografie. Met het idee de documentaire kant van de filmkunst te leren kennen volgde Estrada een masteropleiding creatieve documentaire aan de Universiteit van Barcelona. In 2011 regisseerde hij zijn eerste speelfilm “Casa da Bôxa”. Momenteel ontwikkelt hij een nieuw project in Peru en verkent hij de mogelijkheden van de videokunst.