Latin America Magazine.
 
FestivalFilm

World Cinema Amsterdam

  • data:14/08 - 24/08
  • locatie:Rialto, Vondelpark, de Balie
  • adres:Verschillende locaties Amsterdam
  • kosten:vanaf €8

Op wereldreis zonder de stad te verlaten kan deze zomer van 14 t/m 24 augustus tijdens de vijfde editie van World Cinema Amsterdam – een festival dat de beste onafhankelijk geproduceerde films van dit moment uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika presenteert. Tijdens deze jubileumeditie zijn de films op meer plekken dan ooit te zien. Naast de vertrouwde festivallocaties Rialto en de Balie, het Marie Heinekenplein en het Vondelpark Openluchttheater, dit jaar ook twee nieuwe buitenlocaties: de Bijlmerbios en Pleinbioscoop Rotterdam. Én, 1 tot en met 5 september wacht de filmliefhebber nog een heel fijn WCA-toetje: mooie films met inhoudelijk programma op de 16e verdieping van het VU Hoofdgebouw aan De Boelelaan 1105.

In totaal zijn er meer dan 15 Latijns-Amerikaanse films te zien op het festival. Onder andere de Mexicaanse film Las Búsquedas van José Luis Valle is genomineerd voor een World Cinema Jury Award, en verder wordt in een speciaal programma – ¡Hola Uruguay! genaamd – extra aandacht besteed aan de cinema van Uruguay. In Uruguay gebeuren momenteel veel interessante dingen op het gebied van film, World Cinema Amsterdam biedt je de kans dit met eigen ogen te zien.

Natuurlijk is er tijdens het festival meer dan film: er zijn feesten met dj’s, culinaire uitstapjes over de gehele wereld en Q&A’s. Zo’n tien regisseurs zullen het festival bijwonen, onder wie Alicia Cano van The Bella Vista en Diego Ruiz, regisseur van Iglú.

Bekijk hier alle informatie over het programmaonderdeel ¡Hola Uruguay!:

hola uru

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.rialtofilm.nl en www.worldcinemaamsterdam.nl