Latin America Magazine.
 
Film

When the drum is beating

  • datum:19/11
  • tijd:19:00
  • locatie:Louis Hartlooper Complex
  • adres:Tolsteegbrug 1, Utrecht
  • kosten:€5

Documentaire over oorsprong en impact van Haitiaanse muziek in de samenleving. De filmkeuze van journaliste Linda Polman.

In de tweede Checkpoint Cinema van het najaar toont Linda Polman haar filmkeuze When the drum is beating. Checkpoint Cinema wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

Linda Polman, schrijfster van ‘De Crisiskaravaan’, houdt ons scherp met haar kritische blik op humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking.In When the drum is beating volgen we Haïti’s bekendste rockband, waarbij de vrolijke muziek contrasteert met de complexe geschiedenis en politiek van Haïti. De vertoning is in samenwerking met het Latin American Film Festival.

Ook in 2012 nodigen IKV Pax Christi, Vrede van Utrecht en Louis Hartlooper Complex bekende, bevlogen Nederlanders uit om het publiek hun film naar keuze te laten zien. Een film die raakt aan kunst, conflict en activisme. Een film die hen beweegt, een film die de wereld moet zien. Na de film gaat de speciale gast in gesprek met de bezoekers van de film. Dat gebeurt laagdrempelig, en met een drankje in de hand.