Latin America Magazine.
 
Documentary

Voorpremière Gol de Cuba

  • datum:18/12
  • tijd:20:30
  • locatie:De Roma
  • adres:Turnhoutsebaan 286, Borgerhout
  • kosten:€5

Gol de Cuba speelt zich af in het kleine dorp Zulueta. Het is de wieg van het voetbal en is gelegen in het hart van Cuba. In Zulueta vind je een voetbalveld en twee aangelegde straten die leiden naar het dorpsplein met een standbeeld… een voetbal!

Eigenhandig hebben de dorpelingen hun stadion gebouwd. Het is de trots van Zulueta met het beste veld in Cuba en misschien wel in heel de Caraïben. Gol de Cuba is een passioneel liefdesverhaal van vijf hoofdpersonages voor hun sport, dorp en spelers.

Geboren en getogen in de wieg van het voetbal in Cuba, met een traditie van eigen kweek in de nationale ploeg, is het hun allergrootste droom om Cuba te zien spelen op een WK voetbal.

Gol de Cuba is de eerste documentaire van Remo Beutels. Meestal werkzaam als monteur is ‘Gol de Cuba’ een volgende professionele stap. Productie, regie en camera door één persoon. Dit was de beste en misschien wel enige manier om op een onbevangen manier te kunnen werken als buitenlandse vriend tussen de Cubanen. Zonder echte toestemming van de autoriteiten, maar met volle overtuiging werkte iedereen mee in het dorp om hun sport, hun trots en hun passie openhartig te laten registreren.

‘Gol de Cuba’ zit boordevol muziek, grotendeels gemaakt door Amel Serra García en Dennis Nicles Cobas. Maar ook Rey Cabrera en Andres Fernandez zijn namen die bekend moeten klinken bij liefhebbers van Cubaanse muziek in België. Voor de vele originele nummers en eigen versies van Cubaanse klassiekers kregen ze versterking van o.a. Yumarya Grijt en Thomas Böttcher, gevestigde waarden in de Europese Latin-scene.

Op 18 december om 20u30 wordt de film in avant-première vertoont in De Roma.
INFO & TICKETS: www.deroma.be + 03 292 97 40