Latin America Magazine.
 
Film

¡Viva Mantarraya!

  • datum:17/03
  • tijd:16:30
  • locatie:EYE
  • adres:IJpromenade 1, Amsterdam

Post Tenebras Lux, de nieuwe film van de eigenzinnige Mexicaanse filmmaker Carlos Reygadas gaat donderdag 28 februari in premiere in EYE. Reygadas sleepte met het door het productiehuis Mantarraya geproduceerde Post Tenebras Lux de prijs voor beste regie in de wacht op het festival van Cannes.

Naar aanleiding van de premiere van Reygadas’ nieuwste film, vertoont EYE de komende maand vrijwel alle films van het productiehuis Mantarraya, dat geldt als belangrijke stimulator van de filmcultuur in Latijns-Amerika. Een unieke kans om films als Alamar, Sangre, La Influencia, Los Bastardos en El Arbol op het grote doek te bekijken. Natuurlijk ontbreken ook Japón, Batalla en el Cielo, Stellet Licht en een verzameling vroege korte films van Carlos Reygadas niet.

In het kader van ¡Viva Mantarraya! organiseert het Latin American Film Festival samen met EYE op 17 maart een speciale vertoning van Pablo Aldrete’s Rio de Oro, waarbij Peter Verstraten (schrijver, universitair docent en kenner van de Mexicaanse film) een lezing geeft.