Latin America Magazine.
 
Music

TANIA MARIA

  • datum:11/09
  • tijd:21:00
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Pazzanistraat 1, Amsterdam
  • kosten:€34 / €38

Legende! Als je het over bepalende artiesten in de Braziliaanse muziek hebt, dan kun je niet om Tania Maria heen. Ze begon op haar zevende met pianospelen en op dertienjarige leeftijd nam ze de band van haar vader over. Sindsdien is ze altijd – met een kleine pauze waarin ze ook nog een rechtengraad haalde – leider geweest van haar eigen band. En na 36 jaar waarin ze maar liefst 25 albums uitbracht zijn er nog geen tekenen dat Tania Maria het rustiger aan gaat doen.

Met haar lage, groovy zang en percussieve stijl van pianospelen heeft Tania Maria heel wat harten van muziekliefhebbers wereldwijd gestolen. Moeiteloos combineert ze Braziliaanse ritmes met jazz-harmonieën tot swingende composities. Bossa nova, samba, jazz en soms een hint van klassiek: haar muziek is een mix van het beste dat haar land te bieden heeft.

Haar meest recente album – Canto – is hier het bewijs van. De toon wordt meteen gezet met het uptempo ‘Chorinho Brasilero’ waaruit blijkt dat Tania Maria haar luisteraar wil laten dansen. Ze doet het verder op de plaat slechts twee keer rustiger aan. Ook haar zwoele Blue Note klassieker ‘Initmidade’ wordt met verhoogde energie gespeeld.

Tania Maria speelde al op alle grote jazzfestivals ter wereld en brengt vanavond voor het eerst de North Sea Jazz Club in vervoering met haar virtuoze spel.

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.