Latin America Magazine.
 
DancePartyFestivalMusic

Sfinks Mixed

  • data:23/07 - 26/07
  • tijd:11:00 - 05:30
  • locatie:Molenveld
  • adres:Tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, Boechout, Antwerpen, België
  • kosten:gratis

Het vierdaagse gratis Sfinks Mixed festival te Boechout viert deze zomer alweer zijn 40e editie. Het wordt een groots feest met internationale artiesten.

En dat is niet alles. Op de festivalweide kom je de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten tegen. Voor de kleinsten is er een kidz village en op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld.

Sfinks Mixed  brengt traditiegetrouw een groot en divers programma waardoor iedereen zich thuis zal voelen: jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers. Op Sfinks Mixed ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij.

Meer informatie: www.sfinks.be/sfinks-mixed/

En ja ook voor Latijns-Amerikaanse muziek kan je alle dagen terecht op Sfinks Mixed:

Los de Abajo: Revolutionaire latin-ska uit Mexico

Deze Mexicaanse groep vrienden staat al 23 jaar op de planken.  Mexico kent een lange geschiedenis van armoede,  plundering, en corruptie. Los de Abajo begon om informatie en ideeën te verspreiden, en   ongelijkheden aan te klagen.   Hun muziek is een mix van salsa, merengue, cumbia, punk, rap, reggae, rock en Mexicaanse traditionele muziek , zoals son,   Jarocho, Norteño   en Banda Sinaloense.  Hun nieuwe album, Mariachi Beat, is een explosieve mix van  Norteño, timba, balkan, reggae, cumbia en hip-hop.  Een energieke show mét een boodschap!

Donderdag 23 juli, 22h:00, concerttent

 

El Niño y la Verdad: Hard-hitting salsa dura uit La Havana

Leadzanger Emilio groeide op in Cuba en begon zijn loopbaan bij de band Tumbao Habana. Een belangrijke leerschool, waarin hij het erfgoed van Cubaanse grootheden leerde waarderen. In deze tijd leert hij ook pianist Pachy Naranjo Jr. kennen. Hun gedeelde muzieksmaak zorgt voor de start van de formatie ‘La Verdad’. Ze combineren de muzikaliteit van Pachy, de ervaring van Dayton en het heldere stemgeluid van Emilio en creëren zo hun typerende swingende, Cubaanse sound.

Zaterdag 25 juli, 17:00, concerttent

 

El Juntacadaveres: Meeslepende tango trip-hop

Enrique ‘Kiki’ Noviello groeide op in Buenos Aires met bebop, tango en pop. Hij woont nu meer dan 10 jaar in Antwerpen en zijn muziek is een verhaal geworden van ‘oude en nieuwe belgen’. Een stomende mix van tango, hip-hop en rock, gebracht door een perfecte collectie muzikanten die niets liever doen dan muziekstijlen door mekaar te mixen.  Muziek die triest en hard is, maar dan weer energiek en feestelijk. Best of Both Worlds!

Zondag 26 juli, 15:00, concerttent

 

Bossa Negra (Diogo Nogueira en Hamilton de Holanda)


Brazilië bruist, en niet alleen qua voetbal. Twee van de belangrijkste nieuwe talenten zetten samen een samba-project op dat teruggaat naar de Afrikaanse roots van die muziek.  Diogo Nogueira is de zoon van de legendarische sambaheld João Nogueira. Na een voetbal carrière begon hij te zingen. Talloze Latin Grammy’s en andere awards later heeft hij zijn eigen tv-show en is hothothot in Brazilië. Hamilton de Holanda is een tovenaar op de mandoline en één van de grote vernieuwers van de choro.

Zondag 26 juli, 20:00, clubtent