Latin America Magazine.
 
FoodFestivalMusic

Sfinks Mixed festival

  • data:24/07 - 27/07
  • tijd:Hele dag
  • locatie:Molenveld
  • adres:Molenveld, Boechout
  • kosten:Gratis

Het vierdaagse gratis Sfinks Mixed festival te Boechout is deze zomer reeds toe aan zijn 39ste editie. Het festival staat gekend voor zijn eigenzinnig en avontuurlijk muzikaal aanbod en feestelijk randprogramma waarmee het bruggen naar andere culturen slaat. Bezoekers ontdekten er sterren als Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië). Na een geslaagde eerste gratis editie vorig jaar, is het festival ook in 2014 gratis.

Naar goede gewoonte brengt Sfinks Mixed ook dit jaar een groot en divers programma waardoor iedereen zich thuis zal voelen: jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers. Op Sfinks ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij, verspreid over maar liefst vier podia: de Concerttent, de Clubtent, de Anderland en het gloednieuwe DJ podium The Urban Mad. Muziek die je spontaan doet dansen, intieme luisterconcerten, de beste DJ’s van het moment, Sfinks Mixed heeft het allemaal. Kinderen krijgen zelfs hun eigen festival in de Kidz Village!

En dat is niet alles. Op de festivalweide kom je de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten tegen, op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld en in de Praatbarak vertellen artiesten je verhalen over hun land, cultuur en leven.

Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden. Naast onze festivalbars vind je op Sfinks een feestelijke cocktailbar en de gezellige Bar Mediterranée met heerlijke wijnen, sprankelende cava en de beste tapas.

Bovendien is Sfinks ook nog eens makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.

Acts uit Latijns-Amerika zijn dit jaar onder andere:

Insectosound, Mr. Toé, Karol Conka, Septeto Santiaguero, The Gladiators feat. Droop Lion, Orquesta Aragón en Palenke Soultribe.