Latin America Magazine.
 
Music

Septeto Santiaguero

  • datum:11/07
  • tijd:20:30
  • locatie:Bimhuis
  • adres:Piet Heinkade 3, Amsterdam

Cubaanse topband speelt 100% son, de traditionele stijl bekend gemaakt door Buena Vista Social Club. Vooraf de filmdocumentaire Son Del Oriente, over het legendarische son-duo Los Compadres.

De zeven musici van Septeto Santiaguero vormen de absolute top in Santiago de Cuba, de bakermat van de son. Deze traditionele Cubaanse stijl leefde op dankzij het grote succes van Buena Vista Social Club. Septeto Santiaguero inspireert jonge musici en houdt het genre springlevend.

De groep werd geformeerd rond Fernando Dewar, een meester op de Cubaanse gitaar, de tres. Hij omringt zich met drie zangers en drie percussionisten die samen prachtige harmonieën en vrolijke dansmuziek voortbrengen. In plaats van grijsgedraaide klassiekers maakt de groep iedereen blij met vurige guaracha’s.

In het café: Cocktailbar Rising Moon
Vanavond serveert het Bimhuis naast het à la carte menu een Cubaans menu à 20 Euro. Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).
Onderdeel van: WORLD MUSIC IN HET BIMHUIS – CUBAN SUMMER SESSIONS
Ticket: € 22 / € 18 (CJP, Studenten-, Stadspas)