Latin America Magazine.
 
DebateDocumentaryLecture

Plata o plomo?

  • datum:18/09
  • tijd:19:00 - 21:00
  • locatie:Café Averechts
  • adres:Lijsterstraat 49, Utrecht
  • kosten:gratis

Plata o plomo? Ofwel: Geld of je leven? Voor ons een zin uit tekenfilms, voor veel Mexicanen een keiharde werkelijkheid. In deze 3e editie van Encuentros, ontmoetingen in het Spaans, geeft Latijns-Amerikaspecialist Klaas Wellinga een beeld van de narcocultuur in Mexico, waar geweld de boventoon voert.

Het is het resultaat van een uitzichtloze en ongenadige drugsoorlog die het land decennia lang in een wurggreep houdt. Naast de gewelddadige realiteit voor veel Mexicaanse burgers en de continue dreiging voor journalisten, zie je ook de verheerlijking van het geweld, in de vorm van narcocorridos (loftliederen op dit geweld).

Deze Encuentros bijeenkomst is bestemd voor iedereen met een redelijke spreek- en luistervaardigheid in het Spaans. Inleiding en debat zijn Spaanstalig. De filmfragmenten zijn in het Spaans en deels ondertiteld in het Engels.

De serie Encuentros wil mensen met interesse in de taal en cultuur van Spanje en Latijns Amerika maandelijks met elkaar in het Spaans in gesprek brengen over actuele onderwerpen op maatschappelijk en cultureel gebied.

Para reservar: info@utrecht-leon.nl