Latin America Magazine.
 
BenefietMusic

Pianoconcert uit het hart van Mexico: Romayne Wheeler & Romayno Gutiérrez

  • data:21/06 - 22/06
  • tijd:19:30 - 21:30
  • locatie:Café Cultura/Keizersgrachtkerk
  • adres:Hoogstraat 28a, Rotterdam / Keizersgracht 566, Amsterdam
  • kosten:15 euro

De Amerikaanse pianist Romayne Wheeler geeft, samen met zijn indiaanse pupil Romayno Gutiérrez, een benefietconcert voor de Tarahumara indianen uit Chihuahua, México. Er zal ook prachtig beeldmateriaal worden vertoond van deze bijzondere cultuur.

De Tahahumara-indianen wonen op 3000 meter hoogte in het noorden van Mexico, geïsoleerd in grotten aan de randen van diepe canyons. Zij worden ‘rarámuri’ genoemd – het volk van hardlopers – omdat zij dagen achtereen op blote voeten kunnen rennen, ongehinderd door de barre weersomstandigheden in het ruige gebergte. Bezit telt niet voor de Tarahumara’s, tijd speelt voor hen geen rol en ze zijn zeer zwijgzaam.Romayne Wheeler is een Amerikaanse pianist en componist opgeleid in Salzburg en Wenen. Zijn bijnaam ‘El pianista de la Sierra’ illustreert zijn bijzondere levensverhaal: sinds 1992 woont hij bij de Tarahumara indianen in Barranca del Cobre waar hij muziek componeert die onmiskenbaar beïnvloed is door het extreme landschap en de Tarahumara-cultuur.

Af en toe verlaat Romayne Wheeler ‘zijn’ Tarahumaras om concerten in Europa, Canada, de VS, Latijns-Amerika en Azië te geven en daarmee onderwijs en medische zorg voor de Tarahumaras te ondersteunen. Dit is een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over deze bijzondere cultuur.Je kan ook proeven van de gastronomie van de Tahahumara. Voor € 15 koop je een bord met de meest authentieke gerechtjes, verzorgd door de Mexicaanse cateraar Sabor Sabor.Alle opbrengsten van het concert gaan integraal naar de Tarahumaras.

Zaterdag 21 juni in Café Cultura in Rotterdam en zondag 22 juni in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.

Zie voor meer informatie: Café Cultura voor het concert in Rotterdam en reserveer kaarten voor het concert in Amsterdam via e-mail s.kolstee@upcmail.nl of bel 06-44442788.