Latin America Magazine.
 
Music

Pedro Luis Ferrer

  • datum:26/04
  • tijd:20:00
  • locatie:Muziekpublique
  • adres:Bolwerksquare 3, Brussel

Pedro Luis Ferrer is enerzijds bekend om zijn eigenzinnigheid (geëngageerd en revolutionair op zijn manier), anderzijds om zijn zoektocht en gebruik van de muzikale stijlen en tradities van alle uithoeken van zijn land.

‘Ik zal nooit aanvaarden dat iemand me zegt hoe revolutionair ik wel ben,’ zei Ferrer in een interview. ‘Ik wil de Cubaan zijn die ik wil zijn. Ik ben mijn eigen versie van Cubaan-zijn. Ik ben mijn eigen versie van changüí. Ik ben mijn eigen versie van son. Ik ben mijn eigen versie van trova. Ik ben zelfs mijn eigen versie van de Cubaanse revolutie!’

De geest van het herontdekken duikt overal op in het recente werk van Ferrer. Voortdurend put hij uit de rijke muzikale tradities van Cuba en geeft er een nieuwe betekenis aan. Hij bedacht zelfs het woord changuïsa om zijn stijl te beschrijven. Hij neemt changüí – van de Gauntanomo-bergen in het oosten van Cuba – en mixt het met minder bekende genres zoals de trova espirituana en coros de claves, twee stijlen van Centraal-Cuba, waar Ferrer opgroeide. Door de nieuwe term voelt hij zich minder gebonden aan conventies. Samen met dochter Lena en broer Raul komt hij zijn gloednieuwe cd Final voorstellen.

meer info>>