Latin America Magazine.
 
Music

PAQUITO D’RIVERA & TRIO CORRENTE – SUMMER SESSIONS ALL STARS

  • datum:19/07
  • tijd:21:30
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Pazzanistraat 1, Amsterdam
  • kosten:€20 / €24

 

In de zomermaanden klinkt overal muziek in en rond de North Sea Jazz Club. ‘Summer Sessions All Stars’ zijn concerten om spoorslags voor naar de Westergasfabriek te gaan.

Paquito D’Rivera (1948), is met recht een levende Latin legende. Hij is de zoon van de klassieke saxofonist en orkestleider Tito D’Rivera treedt al vanaf zijn zevende op. Begin jaren 70 richtte hij samen met pianist Chucho Valdés het Orchestra Cubana de Musica Moderna op.

In 1981 verhuisde hij naar Amerika en bracht in dat jaar zijn solodebuut Paquito Blowin’ uit. In 1988 trad hij toe tot het orkest The United Nations Orchestra van de legendarische trompettist Dizzy Gillespie. In de jaren daarop maakte hij meer dan 30 soloalbums en won tien Grammy Awards. Hij is verder bekend van het legendarische Irakere, The Fania All Stars en zijn samenwerking met Bebo Valdés.

Het nieuwe album Song For Maura is een ode aan Paquito’s moeder en een samenwerking met het hoog aangeschreven, virtuoze Braziliaanse Trio Corrente. Het album werd bekroond met twee Grammy Awards waarvan één voor het beste album in de categorie Latin Jazz. De samenwerking met Corrente Trio is een weergaloze fusie van Cubaanse en Braziliaanse muziek. Opnieuw legendes in de club!

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.