Latin America Magazine.
 
Debate

Olieboringen in het Amazonewoud: de toekomst van Yasuní

  • datum:28/09
  • tijd:18:00
  • locatie:Budapest
  • adres:Pesthuislaan Paviljoen 2, Amsterdam

Op 15 augustus 2013 kondigde de Ecuadoriaanse president Correa de ontginning van het olieveld ITT te starten. Dit in tegenstelling tot zijn eerdere beloftes de olie in de grond te laten om zo de biodiversiteit te behouden en verdere klimaatsverandering tegen te gaan.

Het project is een bedreiging voor zowel de rechten van de mensen die in het gebied wonen als de biodiversiteit van het park. Zaterdag 28 september 2013 kun je je verder informeren en mee discussieren over deze problematiek om dit extractieve beleid aan de kaak te stellen. Wat heeft zich de afgelopen jaren afgespeeld? Wat is de rol van de internationale gemeenschap? En hoe rijmt de Ecuatoriaanse president Correa zijn extractieve beleid met het Buen Vivir dat in 2008 in de grondwet werd opgenomen?

18u00: Soep en presentatie van foto’s van de Amazone en het Nationale Park Yasuni (PNY)

20u00: Korte documentaire over het oorspronkelijke initiatief om de olie in de grond te houden. Overzicht van 40 jaar oliewinning in Ecuador en het Buen Vivir in de grondwet van 2008. Chronologie van het Yasuni initiatief en de actuele situatie: hoe reageert de Ecuatoriaanse bevolking op de beëindiging van dit project?

20u40:  Debat en een brainstorm ideeën voor verdere actie.

21u40: Ecuatoriaanse cocktails – Caña Manabita! (zolang de voorraad strekt!)

Taal: Spaans/Nederlands/Engels

Klik hier voor meer informatie.

Je kunt je aanwezigheid laten weten via ons Facebook event (niet verplicht)!