Latin America Magazine.
 
Music

Nos Otrobanda: Promé Kònsèrt

  • datum:05/02
  • tijd:21:00
  • locatie:Honig Complex
  • adres:Waalbandijk 14, Nijmegen
  • kosten:€10

In BReBL in Nijmegen speelt op 5 februari voor het eerst het trio Nos Otrobanda van pianist Michiel Braam met de Antilliaanse bassist Aty de Windt en percussionist André Groen. Dit trio speelt Antilliaanse muziek, voornamelijk walsen die zijn uitgebracht op 2 elpees (“Otrobanda” en “Music of the Netherlands Antilles”) van de in 1998 overleden Curaçaose pianist Edgar Palm.

Antilliaanse wals, tumba, danza en mazurka was lange tijd de muziek die op de Antillen alom aanwezig was. In Nederland wordt deze specifieke muziek, die zowel aan de muziek van Chopin en Schubert doet denken als Caribisch swingt, nauwelijks gespeeld en het mag zeker bijzonder heten dat er een programma wordt verzorgd waarin Edgar Palm, een telg uit een hele lange traditie van Antilliaanse componisten en instrumentalisten, centraal staat. Hij componeerde niet alleen veel walsen, tumba’s en meer, maar was ook een zeer goed vertolker van Antilliaanse composities van anderen en heeft over deze muziek een standaardwerk geschreven.

Michiel Braam is jazz muzikant met een lange staat van dienst die de belangrijkste Nederlandse onderscheiding op het gebied van jazz, de Boy Edgar prijs, werd toegekend. Ook was hij de pianist van het European Danzón Orchestra dat traditionele Cubaanse muziek speelde. Antilliaanse walsen hoort hij al zo’n 25 jaar en al die tijd heeft hij de intentie gehad hiermee een programma te maken. De koe wordt nu bij de horens gevat.

Een avond om te komen dansen en luisteren!

Meer info (met ook muziekfragmenten): klik hier.