Latin America Magazine.
 
FestivalFilm

Movies that Matter Festival

  • data:20/03 - 23/03
  • locatie:Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag
  • adres:Spui 191 2511 BN en Prinsestraat 42, Den Haag‎

Het Movies that Matter Festival presenteert dit jaar van 22 t/m 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag acht documentaires over mensenrechtenverdedigers in het Activist-programma. Dit onderdeel van het festival is een samenwerking met Amnesty International. In de documentaires wordt op indrukwekkende wijze een beeld gegeven van het leven en werk van mensenrechtenverdedigers wereldwijd en ook de steeds zwaardere omstandigheden en bedreigingen die zij ervaren. De activisten uit de films en bijna alle regisseurs zijn tijdens het festival aanwezig. Ook een aantal Latijn-Amerikaanse activisten doen dit jaar mee

Hieronder de films, activisten en regisseurs (namen dikgedrukt ) uit Latijns-Amerika die deelnemen aan het programma.

Está todo bien –Venezuela. Terwijl de gezondheidszorg in Venezuela instort, en miljoenen mensen het land ontvluchten, proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Zij kampen dagelijks met het dilemma te blijven of te vluchten. Activist Francisco Valencia stelt zijn leven in de waagschaal om illegaal medicijnen te verspreiden, maar hoe lang kan hij dit volhouden? Valencia verzorgt de Vrijheidslezing in de Balie in Amsterdam en tijdens ons festival in Den Haag op dinsdag 26 maart. Regisseur: Tuki Jencuel.

 

Onverharde weg naar vrede (wereldpremière) – Colombia. Als puber besloten ze om te vechten voor de gewapende groepering FARC . Nu de vrede is getekend in Colombia keren de kinderen weer terug naar hun gebombardeerde dorp Caldono. Het is de vraag hoe de dorpelingen hen zullen ontvangen: met vergeving of vergelding? Activist Farid Julicué zet zich in voor de verzoening tussen de dorpelingen en de voormalige rebellen.  Regisseur:Jaap van ’t Kruis (Nederlandse afkomst).

 

 

 

 

 

Amnesty International is hoofdpartner van het Movies that Matter Festival. Het festival wordt verder mogelijk gecmaakt door de ASN Bank, Fonds 1818, Fonds 21, Gemeente Den Haag, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nehderlands Filmfonds, OAK Foundation, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Democratie en Media, de Versterking, VEVAM en VSBfonds. BNNVARA en Dagblad Trouw hebben zich als mediapartner aan het festival verbonden.