Latin America Magazine.
 
Theatre

Moon Cabaret presents Mr. Moon

  • data:15/04 - 16/04
  • tijd:20:00 uur en 14:00 uur
  • locatie:Het Zonnehuis
  • adres:Zonneplein 30, Amsterdam

Snowapple en Moon Cabaret presenteren de Mr. Moon theatershow in Amsterdam op vrijdag 15 april om 20.00 uur en zaterdag 16 april.

Op vrijdag 15 april en zaterdag 16 april trapt Moon Cabaret haar zomertour af in de eigen woonplaats Amsterdam. Daarna zullen zij met de muzikale theatershow Mr. Moon op tournee gaan naar onder andere Mexico, Frankrijk, Italië, Servië en Schotland.

Mr. Moon werd in 2019 ontwikkeld door Moon Cabaret, de theater-tak van het internationale kunstenaarscollectief Snowapple. Het gezelschap wilde een show creëren die op onverwachte plekken kan worden opgevoerd, onverwacht publiek kan bereiken en de meest gedurfde en getalenteerde artiesten bij elkaar brengt. De reis van Mr. Moon brengt je van het ene naar het andere uiterste: van een lach naar een traan, van twijfel naar liefde, van politiek naar poëzie.

Special guests: el Quarteto Viento Florido
In 2021 kruiste de Moon-familie het pad van Banda Femenil Regional Mujeres del Viento Florido en kreeg ze de kans om samen met hen op te treden tijdens de Mexicotour in oktober 2021. Mujeres del Viento Florido is een Mexicaanse regionale groep, opgericht in 2006 door Maestra Leticia Gallardo, die in haar orkest meer dan 40 vrouwen uit verschillende gemeenschappen uit de staat Oaxaca samenbrengt. Samen vertolken zij een repertoire dat traditioneel uitsluitend door mannen werd uitgevoerd. Sindsdien spelen vier van de meest getalenteerde musici regelmatig mee met Mr. Moon, namelijk: Regina López (saxofoons), Yessica Hernández (trompet), Flor Gutíerrez (saxofoons) en Diana Martínez (tuba), oftewel: el Quarteto del Viento Florido. Inmiddels is deze samenwerking dusdanig uitgegroeid dat het Quarteto del Viento Florido een veelgevraagd onderdeel van de show is. Ook in Amsterdam zullen zij meespelen en acteren in Mr. Moon. 

Meer informatie: stadsherstel.nl/cultuuragenda/mr-moon-by-moon-cabaret en www.snowapple.nl/agenda.

Kaartverkoop via: https://moon-cabaret-zonnehuis.eventbrite.nl