Latin America Magazine.
 
Music

Misa Criolla-concerten in december

  • data:14/12 - 22/12
  • tijd:16:00 / 20:30
  • locatie:De Nieuwe Liefde
  • adres:Da Costakade 102, Amsterdam
  • kosten:€25

In december kunt u weer genieten van een reeks kerstconcerten in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. 

Meeslepend Latijns-Amerikaans kerstconcert met de populaire Misa Criolla, de ritmische kerstcantate Navidad Nuestra en diverse 18e en 19e eeuwse villancicos uit Bolivia, Peru en Mexico. In de Misa Criolla (Creoolse mis) komen de Europese, Afrikaanse en oorspronkelijk Indiaanse cultuur van Argentinië samen. De mis wordt in de volkstaal gezongen en gebruikt de ritmes en instrumenten uit de volksmuziek. De muziek wordt gespeeld door het gepassioneerde barokensemble Música Temprana, op traditionele instrumenten en gloedvol gezongen in het Spaans en enkele inheemse talen. Solisten: Alvaro Pinto Lyon en Adrián Rodríguez Van der Spoel.
Over Música Temprana
Música Temprana (2001) is gespecialiseerd in oude en barokmuziek uit Spanje en Latijns-Amerika. Het repertoire is vooral afkomstig uit de archieven, kathedralen en Jezuïetenmissies van Latijns-Amerika, waar het ensemble vaak speurt naar vergeten composities. Música Temprana staat onder leiding van de oude-muziekspecialist Adrián Rodríguez Van der Spoel. Hij schoolde zich in Argentinië en in Nederland, o.a. bij Jos van Veldhoven, Paul van Nevel en Daan Manneke.

 

Concertdata: 14, 15, 20, 21 en 22 december 2013.

Zondag 15 december is een familievoorstelling, met om 15.00 uur een Instrumententuin voor kinderen en opvang voor kinderen tot 12 jaar tijdens het concert. Voor alle concerten zijn ook speciale dinerarrangementen verkrijgbaar. Info/kaarten: De Nieuwe Liefde, Amsterdam. Hier zijn ook geluidsfragmenten te beluisteren!

Música Temprana: hét ensemble  voor Spaanse en Latijns-Amerikaanse barokmuziek o.l.v. Adrián Rodríguez van der Spoel.