Latin America Magazine.
 
FoodPartyFestivalMusic

MAF: MICTLAND – Fiesta de los Muertos

  • datum:31/10
  • tijd:20:15
  • locatie:Arenberg
  • adres:Arenbergstraat, 28, 2000 Antwerpen
  • kosten:10 euro

Zoals steeds wordt MAF afgesloten op 31 oktober met een Fiesta de los muertos, het jaarlijkse Feest van de onderwereld.

Met de soundsystem van Sindicato Sónico, een concert van Paco Rentería (beter bekend van de soundtrack El Mariachi van de film Desperado), een dansperformance van Yulma Serrano en party met DJ Luis Flores (Nopal Beat).

Sindicato Sónico brengt mariachi funk ’n roll. Ze mengen traditionele ritmes met elementen uit cumbia, funk, ska en rock ’n roll. Meer info: http://sindicatosonico.weebly.com/

Paco Renteria is een virtuoos, een progressief flamenco gitarist, en speelde o.a. bij het filharmonisch orkest van Guadalajara. Hij componeerde meer dan 300 nummers en werd geapprecieerd door Carlos Santana en Luciano Pavarotti. Zijn muziek staat op de soundtrack van films als Desperado en Legend of Zorro, met o.a. de wereldhit ‘Morena de mi corazon’. (Biografía extensa en ES)

I.s.m.: Ambassade Mexico

Wie wil kan overdag om 15u naar de vernissage van ‘Het Altaar van Antwerpen’ in het MAS. (gratis)

Een traditioneel altaar van Mexico gaat in dialoog met een eclectische installatie, het Altaar van Antwerpen. Beide altaren zullen dit jaar een ode zijn aan de Mexicaanse muralist Diego Rivera. Met muziek van Aldo Aranda.

MICTLAND is geïnspireerd op precolombiaanse wijsheden en tradities uit Zuid Amerika. De naam Mictland is een combinatie van het Nahuatl “Mictlan” en het Nederlandse “land”, en staat dus voor het ‘Land van de Onderwereld’. Mictland is een reflectie over en een viering van de dood als deel van het leven. Dit gebeurt zowel uit antropologische als feestelijke en artistieke overwegingen. Eeuwenoude tradities komen in contact met hedendaagse visies uit verschillende artistieke stromingen, tot aan Science Fiction toe.

 

FACEBOOK
Meer informatie hier