Latin America Magazine.
 
DebateFestivalLiterature

Mariana Enriquez @Crossing Border festival Den Haag

  • datum:05/11
  • tijd:20.00 uur
  • locatie:Korzo
  • adres:Prinsestraat 42 2513 CE Den Haag

In gesprek met Mariana Enriquez

Mariana Enriquez presenteert haar nieuwe boek De gevaren van roken in bed, waarbij het angstaanjagende het alledaagse binnentreedt en we pendelen tussen realisme en het bovennatuurlijke in Buenos Aires.

INTERVIEWER: Oscar Kocken
 

Mariana Enriquez wordt gezien als een van de meest originele en belangrijke schrijvers van haar generatie, presenteert Mariana Enriquez (1973) haar nieuwe boek De gevaren van roken in bed tijdens een magische avond op Crossing Border.

In deze anthologie van deze absolute top van de Zuid-Amerikaanse auteurs, treedt het angstaanjagende het alledaagse binnen en pendelen we heen en weer tussen realisme en het bovennatuurlijke. Stap een Buenos Aires binnen, een stad die gebukt gaat onder moordneigingen en morbide verlangens, waar vermiste kinderen uit de dood opstaan en in opgegraven botten een verschrikkelijke vloek rust. In deze enorm succesvolle anthologie behandelt de Argentijnse schrijver thema’s als wraak, hekserij, jaloezie, moord en verdwijningen. Maar het is vooral een boek over vrouwen en meisjes die hun donkerste neigingen niet langer kunnen negeren.

“Lezers raken met afschuw vervuld als ze een van mijn verhalen lezen over een kind dat op straat leeft bijvoorbeeld, maar de waarheid is dat ze zulke kinderen elke dag zien. Zoveel ervan, slapend in portieken, hongerig, smerig. Maar als ze het lezen, vragen ze hoe ik zo ver kan gaan. De waarheid is, ik ga helemaal niet ver”, zei ze vorig jaar in een interview.