Latin America Magazine.
 
LiteratureMusic

Manuel García: compromiso, canto y libertad

  • datum:06/09
  • tijd:22:00
  • locatie:Bar 11
  • adres:Pelgrimsstraat, 2000 Antwerpen, België
  • kosten:gratis inkom

CANTAUTOR, COMPOSITOR / ZANGER, COMPONIST

COMPROMISO, CANTO Y LIBERTAD / ENGAGEMENT, ZANG EN VRIJHEID

HERDENKING 1973-2013 voor Salvador Allende – Pablo Neruda – Victor Jara

Manuel García (1970), is de meest beluisterde Chileense artiest van de afgelopen jaren. In 2013 tevens winnaar van 2 Premios Altazor. Daar kreeg hij de onderscheiding voor Beste Album en Beste Liedje in de Categorie Pop/Balade.

Hij ontwikkelde een eigen stijl. Enerzijds, met de basisprincipes van “La nueva cancion Chilena”. Hij wordt in Chili hierdoor beschouwd als de erfgenaam van Victor Jara. Maar hij laat zich ook met andere stijlen bestuiven, zoals die van de Argentijn Leon Gieco. Een persoonlijke rock, folk, pop, electro-pop.

Manuel Garcia is vooral een geëngageerde artiest, daardoor is hij uitgegroeid tot het boegbeeld van de Chileense studentenbeweging die strijd voor gratis onderwijs voor iedereen.

In juni 2013 tourde hij nog door Europa en speelde in Zweden, Frankrijk, Spanje en België. Maar hij is nu voor de eerste keer te zien in Vlaanderen. Hij maakt gebruik van een nieuwe passage door België en Frankrijk om zich te komen voorstellen aan het Antwerpse publiek. Hij zal hommage brengen in het kader van de 40-jarige verjaardag van de Chileense staatsgreep en hulde brengen aan Salvador Allende, Victor Jara en Pablo Neruda.

Een organisatie van asbl Belmemoire met de steun van Realidad Latina vzw en Bar 11.