Latin America Magazine.
 
Music

Luciana Souza ‘Brazilian Duos’ ft. Romero Lubambo

  • datum:10/11
  • tijd:21:00
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Westergasfabriek Pazzanistraat 1, Amsterdam
  • kosten:€18 / €24

Grammy-winnares zangeres Luciana Souza, werd eind jaren ’60 in São Paulo, Brazilië geboren in een familie van bossa nova-vernieuwers. Haar vader was zanger en songwriter, haar moeder dichter en tekstschrijver. Door de wol geverfd? Luciana Souza zette zelf haar eerste schreden in radiostudio’s en op podia op 3-jarige leeftijd. Later verhuisde ze naar Boston in de V.S. om aan Berklee College of Music te studeren. Ze woont en werkt nog altijd in de V.S. maar behield haar sterke band met Brazilië die in iedere noot doorklinkt.

Souza’s werk overstijgt de grenzen van muziekgenres. Ze put uit haar solide jazzwortels en speelt op verfijnde wijze met Braziliaans en klassiek repertoire. Als soloartiest bracht ze zes voor een Grammy genomineerde albums uit: ‘Brazilian Duos’, ‘North and South’, ‘Duos II’, ‘Tide’, ‘Duos III’ en ‘The Book of Chet’, een alom geprezen ode aan Chet Baker. Ze trad op met een eregalerij aan jazzgiganten waaronder Herbie Hancock (op zijn album ‘River – The Joni Letters’ waarvoor hij een Grammy kreeg), Paul Simon, James Taylor, Bobby McFerrin, Maria Schneider, Danilo Perez en vele anderen.

Vanavond in de North Sea Jazz Club speelt Luciana Souza traditionele Braziliaanse nummers samen met de man met wie ze al sinds jaar en dag een duo vormt, gitarist Romero Lubambo.

Meer informatie en tickets >>