Latin America Magazine.
 
Lecture

Lecture: “What the Sweden Academy did not know when they were Awarding Gabriel Garcia Márquez with 1982 Nobel Prize in Literature”

  • data:08/11 - 09/11
  • tijd:19:00
  • locatie:Instituto Cervantes
  • adres:Domplein 3, Utrecht

Bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de Literatuur aan Gabriel García Márquez in oktober 1982 gaf de Zweedse Academie de volgende argumenten in haar Diploma: “…voor zijn romans en korte verhalen, waarin het fantastische en het realistische zijn gecombineerd in een rijk gecomponeerde verbeeldingswereld, die het leven en de conflicten van een continent weerspiegelt”. In deze lezing poogt een kenner nieuwe informatie te geven over de literatuur en jeugdige journalistieke werk van de Colombiaanse schrijver.

De Colombiaanse schrijver Fabio Rodríguez Amaya is hoogleraar Spaans-Amerikaanse literatuur aan de Universiteit van Bergamo. De expert in literatuur en cultuur van de Cariben is gespecialiseerd in Colombiaanse poëzie en verhalend werk van de 20ste eeuw. Hij schreef tien boeken op het gebied van literatuurkritiek en vele artikelen en essays in diverse Europese, Noord-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse tijdschriften.

http://utrecht.cervantes.es/FichasCultura/Ficha77632_39_6.htm