Latin America Magazine.
 
FestivalMusic

LATINO SPRING FEST

  • datum:26/04
  • tijd:21:00 - 05:00
  • locatie:JC Kavka
  • adres:Oudaan 14, 2000 Antwerpen
  • kosten:8 euro

Op het ritme van de Cumbia (muziekstijl) explodeert de lente in Antwerpen, met de presentatie van de eerste cd van KUMBIA BEATS.

Dit is het nieuwe project van DJ/producer Marcos Bustamante, die geluiden mengt die van funk tot rock, of van folk tot techno gaan. Ondertussen is Kumbia Beats al geen onbekende in het circuit, waar hij het publiek deed dansen op grote festivals zoals Pole Pole Beach en Couleur Café.

Deze 26 ste april, zal Bustamante ondersteund worden door verschillende artiesten om zo via hun soundsystem, de lente welkom te heten geladen met latino fiësta en geluiden.

Een gevulde avond? Niet zonder de aanwezigheid van SINDICATO SONICO, een band die al bijna 10 jaar op grote festivals stond: Pole Pole, Antilliaanse Feesten, Afro Latino Festival, Mano Mundo, etc… Deze rock “mestizo” band, valt terug op verschillende stijlen om zo een geluid te krijgen die niemand zonder te dansen laat. Voeg hierbij nog het Cubaanse gezelschap CONTRABANDO en het feestje is helemaal af!

De afspraak is in KAVKA, op vrijdag 26 april, zodat Antwerpen met een grote sprong en veel muziek zijn lente kleurt met latino sounds!

 

Meer info:

www.kumbiabeats.com
www.latinofilmfestival.be
www.kavka.be
www.sindicatosonico.be
www.grupo-contrabando.com

KUMBIA BEATS (Bolivia)

Nadat hij al bijna 10 jaar aan de slag was met de funky mariachi band Sindicato Sonico, besloot gitarist Marco Bustamante zijn muzikale carrière een extra boost te geven. Zonder de band achterwege te laten, staat hij sinds vorig jaar ook als Kumbia Beats achter de draaitafels. Hij combineert traditionele Zuiderse muziekgenres (Cumbia, Afro, Mestizo, …) met eigentijdse electro, drum & bass en house. Bovendien draait deze ingeweken Boliviaan ook eigen nummers en producet, mixt en herwerkt hij alle overige songs die hij speelt. A bailar!

SINDICATO SONICO (Mexico/Bolivië/Cuba/België)

Sindicato Sonico brengt zijn publiek een nieuw genre: Mariachi Funk ‘n Roll! Traditionele ritmes uit hun thuislanden mengen met elementen uit cumbia, funk, ska en Rock ‘n Roll. Ze hebben een eigen stijl ontwikkeld met een pikant ‘n roll smaakje, een van de duizenden gezichten van de Mestizo-rock. Het prille Sindicato is geboren uit de groepssfeer van de latino-rocker-fuifbeesten die ze zijn en ze hebben veel inspiratie gevonden in de latino rock van de jaren ’80 en ’90 – vooral de Mexicaanse en de Argentijnse. Ze willen met hun muziek een oproep doen voor meer verdraagzaamheid en respect in deze wereld!

CONTRABANDO (Cuba)

Contrabando is een muzikaal project onder leiding van Andrés Fernández Ordoñez en bestaat uit jonge Cubaanse musici bruisend van talent en nieuwe ideeën in populaire Cubaanse muziek. De eigen composities zijn een succesvolle mix van muzikale stromingen zoals Songo, Flamenco, Blues, Jazz, Rap en Afro-Cubaanse ritmes, met respect voor de originele Cubaanse karakteristieken. Ze zijn sociaal inhoudelijk en belichten het leven, de liefde en de vrouw. Gedurende de afgelopen jaren heeft het project zich helemaal ontplooit tot wat Contrabando nu is: een energieke Cubaanse groep met een divers repertoire waar iedereen warm van wordt!

 

+ DJ BARATO (Venezuela), DJ PILDORA (Argentinië), …

 

MET DE STEUN VAN:

RESTO CHI CHI’S ANTWERPEN (Grote Markt 42)
DOPE ON COTTON (www.dopeoncotton.com)