Latin America Magazine.
 
FestivalMusic

Latijns-Amerikaanse bands op Roots Festival

  • data:04/07 - 07/07
  • tijd:Hele dag
  • locatie:Bimhuis / Oosterpark
  • adres:Amsterdam
Op het Amsterdam Roots Festival staan dit jaar weer enkele acts uit Latijns-Amerika. Kaarten voor concerten in het Bimhuis zijn de koop via de eigen site.

De tickets voor Roots Open Air in het Oosterpark op zondag 7 juli kosten €7,50 voor bezoekers vanaf 16 jaar.  Voorverkoop via facebook en hier.

Harold López-Nussa

4 Juli / 20:30
LOCATIE: Bimhuis

Harold López Nussa, de grote belofte van de Cubaanse jazzpiano, in een nieuwe band met zijn vader, broer en oom en stersaxofonist Carlos Miyares

Harold López-Nussa, de grote belofte van de Cubaanse jazzpiano, wordt met recht gerekend tot ‘Havana’s new breed of fiery jazz musicians’ (Downbeat). Als klassiek geschoold wonderkind koos hij al snel voor Afro-Cubaanse jazz en werd vaste pianist van diva Omara Portuondo. Met David Sánchez, Christian Scott en Stefon Harris vormde hij het sensationele project Ninety Miles. Nu presenteert hij een nieuwe band met naast zijn vader, broer en oom een sterrol voor Carlos Miyares, eerder saxofonist bij Chuco Valdés.

Los Aguas Aguas

7 juli / 20:15 – 21:30
LOCATIE: Club Stage

Dit elfkoppige gezelschap uit Mexico combineert Mexicaanse traditionele muziek zoals son jarocho met internationale genres als reggae en funk. Resultaat: een eclectische latin pop variant, waarin soms ook duidelijke cumbia invloeden doorklinken. Muziek die doet denken aan geestverwante groepen, zoals Los del Abajo en Ozomatli. De kracht van Los Aguas Aguas komt vooral tot uiting in hun uitstekende live reputatie gebaseerd op jarenlange, wereldwijde optredens. De dynamiek van hun Caribische uptempo partymuziek, die voorzien is van stevig gekruide blazerarrangementen, veroorzaakte bij het publiek zoveel dorst dat zij de kreet ‘water, water’ als groepsnaam hebben aangenomen.

Kuenta y Tambú

DATUM: 7 Juli / 20:00 – 20:45
LOCATIE: Urban Groove

Percussionist Roël Calister speelde zich de afgelopen jaren een slag in de rondte in de world jazz, maar wilde ook nog iets heel anders: een explosief mengsel van Afro-Caribische ritmiek en Europese kwaliteitsdance. Kuenta i Tambú (KiT) is het ultrahotte middel om deze ambitie vorm te geven. Vette electro beats worden in- en aangevuld door klinkende vocalen en live percussie. Opzwepende dance die dankzij de Antilliaanse injectie nooit de soul verliest.