Latin America Magazine.
 
ArtExhibition

La FIESTA Altaar van Antwerpen

  • datum:02/11
  • tijd:16:30 - 22:00 uur
  • locatie:MAS Antwerpen (Museum aan de Stroom)
  • adres:Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
  • kosten:Gratis

Voor de nieuwe viering van de Dag van de Doden keert het ‘Altaar van Antwerpen’ terug. Op dat steeds groeiende altaar staan kunstenaars en Antwerpenaren stil bij verlies, met persoonlijke bijdragen en memorabilia die de doden vieren. Dit jaar droegen ook kunstenares Aimée Zito Lema en het Latijns-Amerikaans cultruucentrum Mundana hieraan bij. Het altaar zal te zien zijn naast dat van de Mexicaanse Ambassade. Dat kleurrijke, meer traditionele altaar eert de Latijns-Amerikaanse tradities die inspireerden. Deze altaren kan je 3 weken bewonderen in de MASbox, één van de paviljoenen naast het MAS. 

En op 2 november barst het feest los met ‘Día de Muertos’! Het Feest van de Doden viert het samenzijn, laadt je energie op en het verdrijft zoals alle feesten de dagelijkse sleur. Dit jaar trakteren Désiree0100 en Luis Miguel Ramirez Muñoz op fragmenten van ‘La Fiesta de Delfina’, een theatervoorstelling over de kracht van het Latino-feest. Dansen doe je met Román Santos met zijn spookachtige mariachigroep en met de dj’s. En intussen kan je genieten van fingerfood met een heerlijke Latino-toets.  

Een nieuwe editie van het Altaar van Antwerpen – een reflectie van kunstenaars en Antwerpenaren op verlies – rond het Feest van de Dia de los Muertos. Dit jaar offeren we “Het Feest” of “La Fiesta”. Feest is veel meer dan entertainment. Het is een viering van samenzijn, een exorcisme van dagelijkse routines, een energie booster. Kom mee vieren!

▶ 16:30: VERNISSAGE ALTAREN

Zoals elk jaar zal de Mexicaanse ambassade een altaar ter ere van de Latijns-Amerikaanse tradities samenstellen. Het Altaar van Antwerpen ontvangt een offer van het Latijns-Amerikaanse cultuurcentrum Mundana en van Aimée Zito Lema.

▶ 18:00: MICRO PERFORMANCES & DJ´s

Fragmenten van La fiesta de Delfina – een voorstelling over de kracht van het Latina-feest – van Désirée 0100 & Luis Miguel Ramírez Muñoz Román Santos met zijn spookachtige mariachigroep DJ Puma van Vlaanderen & DJ Luis

+ + + Latin-fingerfood + + +