Latin America Magazine.
 
Film

La Camarista + Q&A Lila Avilés

  • datum:01/08
  • tijd:19:15 uur
  • locatie:Rialto
  • adres:Ceintuurbaan 338, Amsterdam

Op 1 augustus is LA CAMARISTA (World Cinema Amsterdam Jury Award Winnaar) bij Rialto te zien. Na afloop is er een live Q&A met regisseur Lila Avilés via Skype.

De sociale ongelijkheid in Mexico is groot. Terwijl ruim de helft van de bevolking onder het bestaansminimum leeft, baadt een klein aantal rijken in ongekende weelde. Regisseur Lila Avilés illustreert in haar eerste speelfilm deze scherpe tegenstelling aan de hand van de dagelijkse routine van kamermeisje Eve (Gabriela Cartol), die in het uiterst luxe Hotel Presidente Internacional in Mexico-Stad werkt.

In een bijna documentaire stijl observeert de camera wat Eve, een vrouw van weinig woorden, de hele dag doet. Terwijl de gasten haar niet of nauwelijks zien staan, werkt ze hard en dat maakt haar geliefd bij haar directe collega’s. Ooit hoopt ze te mogen werken op de 42e verdieping, waar zich de echt luxe suites bevinden, maar de kans daarop is klein aangezien ze niemand in de leiding van het hotel kent. Naast haar werk volgt ze een opleiding in de avonduren; een beter leven voor haar zoon is veruit haar grootste droom.

Meer informatie en kaartverkoop >>