Latin America Magazine.
 
DanceFoodFestivalMusic

KWAKU SUMMER FESTIVAL

  • data:12/07 - 10/08
  • tijd:Hele dag
  • locatie:Bijlmerpark
  • adres:Bijlmerpark, Amsterdam
  • kosten:€3 voor een weekendkaart, €15 voor 5-wekenpas

Kwakoe begint in 1975 als een kleinschalig voetbaltoernooi tussen de hoogbouw van de Bijlmermeer. De toenmalige initiatiefnemers dachten daarmee de jeugd die niet op vakantie kon gaan toch een prettige zomer te geven. De naam van het toernooi reikt al snel, via de “mofokorantie”, tot buiten de stadsgrenzen. Voetbalteams uit heel Nederland reizen af naar de vogeltjeswei in de bijlmer om daar niet alleen van de vaak spannende competitie te genieten maar ook om elkaar te ontmoeten onder het genot van bamie, bloedworst en fladder. Er ontstaat een levendige handel in eten en drinken vanuit de kofferbak van daar geparkeerde auto’s. Kwakoe is inmiddels een begrip.

Onder de bezielende leiding van Winston Kout groeit Kwakoe in de jaren 90 uit tot de huidige mega-happening die niet meer is weg te denken van de jaarlijkse feestkalender.

Het Kwakoe festival biedt nu niet alleen meer voetbal als entertainment, het evenement heeft een heel scala aan activiteiten geprogrammeerd: muziekoptredens, sport, eten, miss-verkiezingen, de uitreiking van een literatuur prijs, debatten en lezingen, alles met één constante: de befaamde Kwakoesfeer. 

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk hier.

kwaku-5