Latin America Magazine.
 
Music

Kassav’

  • datum:18/04
  • tijd:19:30
  • locatie:Melkweg
  • adres:Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
  • kosten:€35 (+lidmaatschap)

Op vrijdag 18 april zal Kassav’, de legendarische band die de swingende muziekstijl ‘zouk’ introduceerde, hun opwachting maken in de Melkweg voor een uniek optreden in Nederland. Kassav’ bestaat ondertussen ongeveer net zo lang als het aantal platen dat onder hun naam is uitgebracht. En dat ligt boven de 30.

Het zevental Francophonen, oorspronkelijk afkomstig van de Caribische eilandjes Guadeloupe en Martinique besloot eind jaren ’70 hun favoriete muziekstijl Carnival (Zuid-Amerikaans carnaval) in een moderner jasje te steken. Deze swingende versie met kompa, salsa, calypso en zelfs rockinvloeden bleek enorm aan te slaan en een heuse nieuwe muziekstijl was geboren: Zouk.
Na meer dan 30 jaar blijkt zouk nog lang geen uitgekauwd genre, heeft het vele andere genres als jazz, soul en zelfs dance beïnvloed en weten deze feestbeesten nog steeds wereldwijd de heupen aan het swingen te krijgen.


In mei vorig jaar verscheen hun nieuwe album ‘Sonjé’, het eerste album sinds de dood van ex-bandlid Patrick Saint-Eloi. Het album is een ode aan Patrick, die de band in 2002 verliet.

Kijk hier voor meer informatie en tickets!