Latin America Magazine.
 
DebateLecture

Journalistiek in Midden-Amerika: Levensgevaarlijk

  • datum:02/12
  • tijd:18:45
  • locatie:CREA
  • adres:Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam
  • kosten:€5,- (studenten gratis op vertoon van studentenkaart)

Graag nodigen wij u uit voor de negende editie van het Human Rights Café met als speciale gast journaliste Dina Meza (Honduras).

Iedereen kan zich de beelden herinneren van de onthoofdingen van de journalisten die uitgevoerd werden dit jaar door de Islamitische Staat. Ook Nederlandse journalisten hebben gevaar gelopen in het verleden. In 1982 werden vier journalisten van de IKON doodgeschoten tijdens de burgeroorlog in El Salvador. Het is dus geen “ver-van-je-bed” show.

Aan het woord komt onder andere de Hondurese mensenrechtenverdediger en journalist Dina Meza. Zij komt speciaal naar Nederland om te praten over de gevaren die journalisten tegenkomen in Honduras. Sinds 2006 ontvangt zij bedreigingen om haar werk te stoppen. Sinds mei 2014 begeleidt Peace Brigades International Meza. Volgens onderzoeken zijn er tussen 2003 en 2013 38 journalisten vermoord in Honduras.

Albana Shala van Free Press Unlimited zal spreken over persvrijheid. Daarna zal Maria Verhoeven van Amnesty International Nederland een presentatie geven over het gevaar dat de pers loopt in Midden-Amerika.

Aansluitend zal Dina Meza spreken over haar persoonlijke ervaringen als journalist in Honduras. Het debat vindt in het Engels en Spaans plaats.

Twitter alvast uw vragen en opmerkingen naar #humanrightscafe!