Latin America Magazine.
 
Music

Issac Delgado y Orquesta (Cuba)

  • datum:10/07
  • tijd:20:30 (zaal open 19:00)
  • locatie:Paradiso
  • adres:Weteringschans 6-8, Amsterdam
  • kosten:€25 excl. lidmaatschap

De Cubaanse zanger Issac Delgado behoort tot een van de iconen van de Cubaanse muziek en geldt als een de allerbeste salsa-artiesten. Hij begon zijn glansrijke carriere eind jaren tachtig in Havana als lead-zanger van de timba-pioniers N.G. La Banda. Toen hij deze band verliet begon hij voortvarend aan een solocarrière die hem onder andere de hit-CD “Dando la hora” bracht. Delgado omringt zicht altijd met de beste Cubaanse muzikanten en zijn orquestas zijn de afgelopen decennia zonder uitzondering spectaculair te noemen.

 

Op een geven moment heeft de populaire zanger Havana voor Miami ingeruild waar hij concerten gaf met de groten der salsa zoals La India. Onlangs keerde hij echter weer terug naar Cuba waar hij een nieuwe band formeerde en een nieuw album opnam. Deze zomer komt de charmante crooner-sonero naar Nederland om in Paradiso het resultaat te laten horen. Niet te missen voor een ieder die de Cubaanse muziek een warm hart toedraagt en verplicht voor de salseros en salseras!

* Het maandlidmaatschap voor het concert van Los Van Van op 9 juni in Paradiso is ook geldig voor het concert van Issac Delgado.