Latin America Magazine.
 
Orientation

Infomoment inleefreis Peru

  • datum:07/11
  • tijd:20:00
  • locatie:Via Via Reiscafé
  • adres:Wolstraat 43, Antwerpen
  • kosten:gratis
Heb je zin om te proeven van ‘het leven zoals het is’ in Peru? Ben je op reis liever ‘gast’ dan ‘toerist’? Wil je graag zelf ervaren hoe mensen in Peru hun eigen leven in handen nemen? Dan is deze inleefreis zeker iets voor jou!  

Een groepsreis waarin je met ongeveer 15 mensen een kleine 3 weken een intense ervaring opdoet in de zomervakantie van 2014. Vrijwilligers en personeelsleden van Broederlijk Delen zorgen voor een degelijke omkadering.

Je maakt kennis met de werking van de lokale partnerorganisaties van Broederlijk Delen die dag in dag uit strijden tegen armoede en onrecht.

Je leert het land en de cultuur op een unieke manier kennen.  Een verblijf bij een gastgezin zorgt voor een complete onderdompeling in het dagelijks leven in  Peru.

Je logeert in sobere omstandigheden: gasthuizen van organisaties, kloosters, budgethotels, bij mensen thuis. Wel zorgen we voor een minimum basiscomfort. Ook veiligheid is onze prioriteit.

Door de directe confrontatie met een totaal andere cultuur, met armoede en met onrecht krijg je emotioneel en rationeel heel wat ervaringen te verwerken. Een inleefreis is geen eenrichtingsverkeer, maar een uitwisseling tussen Noord en Zuid.

Je engageert je voor een traject van ongeveer 15 maanden: de voorbereiding, de reis zelf, de nawerking en je engagement in de campagne van 2015.

De prijs ligt tussen 1.800 en 2.500 euro (incl. voorbereidingsdagen, visa, verblijf ter plaatse, verzekeringen, …)

Contact: Els Verheyen, 03.217.24.90,els.verheyen@broederlijkdelen.be