Latin America Magazine.
 
Exhibition

Indios no Brasil

  • data:14/10 - 15/04
  • tijd:dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00
  • locatie:Jubelpark, Brussel
Foto: Lisa Couderé

Nog tot 15 april is de tentoonstelling Indios no Brasil te bezichtigen in het Jubelparkmuseum te Brussel. Deze prachtige tentoonstelling in het kader van Europalia Brasil neemt de bezoeker mee naar het Amazonewoud in Brazilië. Toch verliest de tentoonstelling niet uit het oog dat deze bezoeker en de Amazone-indianen in één zelfde wereld wonen. De hedendaagse gebruiksvoorwerpen in de tentoonstelling en de actuele positie van opkomend economische grootmacht Brazilië plaatst het geheel in een mondiaal kader.

Foto: Lisa Couderé

Van geboorte tot overlijden kan je je identificeren en tegelijkertijd verbazen. Amazone-indianen slapen en bevallen in hun hangmatten, kinderen die zich misdragen worden gestraft door de miereneterdans en als de vedertooien voor een naamgevingsceremonie in vlammen opgaan zijn er altijd nog plastieken rietjes. Diversiteit en dynamiek zijn de sleutelwoorden!

Het handige multimediale gebruik van hedendaagse dagelijkse en rituele voorwerpen, foto’s en filmpjes neemt de bezoeker een dik uur mee tot in het regenwoud van Brazilië. Een gezellige museumnamiddag gegarandeerd. En een stuk goedkoper dan een vliegtuigticketje!

Foto: Lisa Couderé