Latin America Magazine.
 
Film

In de bioscoop: I Dream in Another Language

  • data:01/02 - 28/02
  • locatie:Filmhuizen in Nederland

Regie: Ernesto Contreras, met: Fernando Álvarez Rebeil, Eligio Meléndez, Manuel Poncelis, Fátima Molina, Norma Angélica, duur: 103 Min, 2017.

Lees hier conSentido’s recensie van deze film >>

De taal die je spreekt, vormt de neerslag van de manier waarop je tegen de wereld aankijkt Als een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke visie op het leven en gaan herinneringen voor altijd verloren. Dit gegeven is het vertrekpunt van I Dream in Another Language, de veelbekroonde nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Winnaar publieksprijs Sundance 2017.

De jonge linguïst Martin reist naar een dorpje in de Mexicaanse jungle om een bijna verdwenen taal te bestuderen en vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers, legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril-sprekers: Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martin probeert de twee te verzoenen.

Bijzonder: regisseur Ernest Contreras laat zijn acteurs in een niet bestaande, geheel nieuwe taal spreken.