Latin America Magazine.
 
Music

Het geluid van Latijns-Amerika: Viento Sur

  • datum:26/01
  • tijd:19:00 uur
  • locatie:Domplein
  • adres:Domplein 3, Utrecht
  • kosten:Gratis
VientoSur

VientoSur

Een muzikale en poëtische reis door Latijns-Amerika. Laat je meenemen op een denkbeeldige reis door Latijns-Amerika door middel van muziek en poëtische teksten. Tijden deze reis zal je verschillende muziekstijlen beleven uit verschillende landen.

Het Instituto Cervantes in Utrecht heeft het poëtisch-muzikale trio Viento Sur uitgenodigd voor een concert over de geschiedenis van de Latijns-Amerikaanse muziek en haar wortels, beginnend met een reis door de tijd en de bijzondere kenmerken van de Argentijnse tango. Tijdens dit concert presenteert Viento Sur twee muzikale en poëtische reizen door het Latijns-Amerikaanse continent. Het eerste deel vertelt de geschiedenis van de Argentijnse tango, vanaf het ontstaan aan het einde van de 19e eeuw aan de oevers van de Río de la Plata in de havensteden Buenos Aires (Argentina) en Montevideo (Uruguay) tot de unieke mix van muziek en dans die typisch is voor de stad Buenos Aires. Een muzikale reis van de eerste tango’s van Carlos Gardel en Aníbal Troilo tot de moderne en revolutionaire tango’s van Astor Piazzolla.

Het tweede deel toont ons een grote verscheidenheid aan muziekstijlen en neemt ons mee op reis door meer dan 10 Latijns-Amerikaanse landen. We kunnen luisteren naar Boleros, Bossa Nova, Tonadas, Joropos, Son, Chamamé, Zambas, etc.

Viento Sur is een poëtisch-muzikaal trio gevormd door Andrés Banquiero (gitaar), Simone Coccato (guitaar) en Fidel Garcia Cortéz (zang).

Meer informatie >>