Latin America Magazine.
 
Music

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

  • datum:08/12
  • tijd:20:00
  • locatie:Muziekpublique, Molière
  • adres:Galerie de la Porte de Namur, 3 Square du Bastion, 1050 Brussels (Ixelles)
  • kosten:20,75 euro

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 8 tot 10 december.

De Holanda geldt als een van de grote namen van de choro, ook bekend als chorinho, muziek uit Brazilië die in tegenstelling tot de bekendere samba instrumentaal is en de muzikale complexiteit niet uit de weg gaat. Naast ritmische spitsvondigheden en polyfonie valt vooral de harmonische inventiviteit op waardoor de muziek zo nu en dan uit het traditionele vaarwater drijft. De Holanda is ook een van de muzikanten die de grenzen van de muziek wil verleggen. Hij gaat graag te leen bij andere Zuid-Amerikaanse muziek, de jazz of de klassieke muziek. Om de mogelijkheden van de bandolim (mandoline) verder uit te breiden heeft hij een tiensnarige bandolim laten bouwen : een uitbreiding met twee snaren die hem in staat stelt te doen wat hij graag wil. Hij komt met zijn trio zijn album ‘Samba de Chico’ voorstellen, een hommage aan 100 jaar samba en aan componist Chico Buarque.

Het festival « chora Bruxelas » heeft de ambitie om linken te leggen tussen muzikanten uit verschillende landen en tussen instrumenten als de cavaquinho, de bandolim en de zevensnarige gitaar.

- Hamilton De Holanda : mandoline 
- Guto Wirti : bas 
- Marcelo Caldi : accordeon, piano

More Chora Bruxelas : www.chorabruxelas.be

Info & tickets.