Latin America Magazine.
 
DanceMusic

Haarlem salsafestival

  • data:19/10 - 21/10
  • tijd:Verschillende tijden, vrijdagavond, zaterdag en zondag hele dag
  • locatie:Verschillende locaties in centrum van Haarlem
  • kosten:Varierend van €15 tot €160

 

Van 19 tot 21 oktober vindt in het centrum van Haarlem weer het jaarlijkse Haarlem Salsa Dance Festival plaats. Dit wordt georganiseerd door salsadanssschool SalsaMotion. Op het festival zijn verschillende topdansers van over de hele wereld aanwezig om salsaworkshops te geven. Verder zijn er internationale top dj’s om de muziek te verzorgen waarop tot laat in de nacht gedanst kan worden.

Het programma ziet er als volgt uit:

19 oktober: Openingparty Holland Salsa Congress

De feestelijke opening van dit salsa-event vindt plaats in de Societeit Vereeniging, op de Zijlweg 1 in het centrum van Haarlem. Er wordt dan tot 03.00 uur doorgefeest!

DJ’s Sizzla (UK) en Andres “el Jefe” staan deze nacht achter de draaitafels.

Holland Salsa Congress – Haarlem Salsa Festival

In 2012 is het Haarlem Salsa Congres wederom een 3 daags evenement vol plezier en entertainment waar salsa dansers vanuit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten, leren, dansen en inspiratie kunnen opdoen.

Het congress heeft 33 workshops op 4 verschillende niveau’s en spetterende salsa party’s met shows. Ook nu hebben we weer bekende leraren uitgenodigd vanuit de hele wereld, o.a uit de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en natuurlijk ook uit Nederland. Zij gaan de deelnemers aan dit eerste en oudste Salsa festival van Europa verrassen met hun laatste nieuwe salsa moves.

De leraren:

African Jet (It), Anderson & Brenda (Bra), Orville Small (Can), Farid & Adil (Fr), Vassili (USA), Moe Flex (UK), Shelly Cook(UK), Gil Prado Mendez (Mexico), Manuel Mascarell (Spain), Sabrina Bravi (It), Brain & Mechteld (NL), Paul “Gallito” Baarn (NL)

20 & 21 oktober: De workshops

De workshops worden gehouden in de Philharmonie. Dit prachtige theater is gelegen in het centrum van de stad Haarlem, direct naast de middeleeuwse kerk, de St. Bavo. Alle workshops zijn Engels gesproken. Daarnaast is dit festival een niet roken-evenement.

Naast deze workshoplocatie liggen diverse goede hotels en het restaurant Koetjes & Kalfjes, sponsor van het Haarlem Salsa Festival.

Zo 21 oktober: Farewell party op Perron 3a, Station haarlem

* Afscheidsfeest: 21.00 tot 01.00 uur in Wachtkamer 2e klasse, Perron 3a, Station Haarlem
* DJ Sizzla & Andres, 
* Jack & Jill contest, * Surprise act, 
* Shows

Afterparty bij ClubStalker, Kromme Elleboogsteeg 20, Haarlem van 01.00 tot 05.00 uur.

Kijk op de website voor meer informatie over tickets, tijden en meer!