Latin America Magazine.
 
DancePartyMusic

Gratis vrijdag OLT Rivierenhof: The Mambo Queens

  • datum:17/08
  • tijd:20:30 - 11:00
  • locatie:OLT Rivierenhof
  • adres:Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne, Belgium
  • kosten:gratis
Cultuurcentrum Deurne presenteert je graag de gratis vrijdagconcerten in het OLT Rivierenhof! De reeks kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District DeurneArenberg en Provincie Antwerpen.

Het revolutionaire zit de Cubaanse vrouwen in het bloed. In de jaren ’50 werden vrouwelijke artiesten niet in staat geacht om de Cubaanse ‘son’ te spelen. Cuchito Castro en haar elf zusters antwoordden met de legendarische vrouwelijke big band Anacoana. Met hun meeslepende mix van son, mambo en jazz en hun ondeugende teksten zette Anacoana de zwoele nachtclubs in Havana in vuur en vlam. Anacoana waren de guerilleras van de Cubaanse muziek, de vrouwelijke Buena Vista Social Club. Samen met andere vrouwelijke artiesten speelden zij een grote rol in het uitdragen van de Cubaanse cultuur en versterkten het Cubaanse vrouwelijke zelfbewustzijn.

Met haar project The Mambo Queens knoopt Zulema terug aan bij die traditie van rebelse power vrouwen. Met dit project voert zij ons terug naar het nachtleven in Havana van de jaren ’50, naar het Cuba van voor de revolutie. Met haar big band van liefst 24 vrouwen brengt zij een nooit geziene mix van Cubaanse mambo en swing en toont ze dat unieke Cubaanse cultuur en identiteit altijd zal blijven bestaan.

Viva las reinas del mambo, viva las mujeres de Cuba. Siempre.

Timing:
20:30 Warm up DJ PAPA Mojito
21:15 The Mambo Queens