Latin America Magazine.
 
Dance

FOYERAVOND: Het Nationale Ballet presenteert FRIDA

  • datum:20/01
  • tijd:20.30 uur
  • locatie:Nationale Opera & Ballet
  • adres:Amstel 3 1011 PN Amsterdam

Frida van choreografe Annabelle Lopez Ochoa is geïnspireerd op het levensverhaal van Frida Kahlo, een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw. De Mexicaanse Kahlo liet zich niet weerhouden door het noodlot dat haar trof, streed fanatiek tegen taboes en voor vrouwenrechten en haar zelfportretten waren wereldberoemd.

Choreografe Annabelle Lopez Ochoa maakt een avondvullend ballet over Frida Kahlo. Wat spreekt haar zo aan in de kunst en het levensverhaal van de Mexicaanse schilder? En hoe vertaalde ze de hoogsteigen associatieve wereld van Kahlo in een verhalend ballet? In een avond met toelichtingen en live gedanste fragmenten, geven we een inkijkje in het creatieproces van deze kleurrijke, gloednieuwe balletproductie.

Met o.a. Annabelle Lopez Ochoa (choreografie Frida), Dieuweke van Reij (kostuumontwerp Frida) en Stefan van Raaij (directeur Cobra Museum).

prijs: vanaf € 7,50
koop uw kaarten via deze link >>

Foyeravonden in Nationale Opera & Ballet
Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.