Latin America Magazine.
 
FoodFilm

FilmBlik op Nicaragua

  • datum:14/10
  • tijd:18:45
  • locatie:Instituto Cervantes
  • adres:Domplein 3, Utrecht
  • kosten:€5 / €3

Al voor de 12e keer presenteert Stichting Vriendschapsband Utrecht-León een programma met films uit Nicaragua, gemaakt door regisseurs uit dit land.

In het verrassende voorprogramma tonen wij drie korte animatie- en speelfilmpjes over uiteenlopende thema’s als migratie, liefde en kindarbeid. In het hoofdprogramma presenteren wij een speelfilm over vriendschap, liefde en obsessie tussen drie studenten in Nicaragua, over jaloezie en sociale verschillen. “La Pantalla desnuda” (het naakte beeldscherm) van filmmaker Florence Jaugey zet vraagtekens bij de rol van sociale netwerken in ons leven en laat de rampzalige gevolgen zien van het delen van persoonlijke verhalen op internet.

De films zijn in het Spaans met Engelse ondertitels.
In de pauze kunt u genieten van heerlijke tropische drankjes.

Toegang: € 5,- (bibliotheekleden, studenten, 65+: € 3,-; studenten van het Instituto Cervantes: gratis)

Reserveren noodzakelijk: cultutr@cervantes.es

 

Programma: 

Casa vacia’: speelfilm van Roberto Guillén over de noodzaak en de risico’s van migratie

Te quiero mucho’: animatiefilm van Rudolfo Neyra over een alien die op aarde iets wil leren over de liefde

Un dolar’: speelfilm van Wilmer A. Chavarría over een kindarbeider en de waarde van geld

La Pantalla Desnuda‘ (het naakte beeldscherm) Speelfilm, 2014, 93 min. Dir: Florence Jaugey Met: Paola Baldión, Oscar Sinela en Roberto Guillén (Spaans, Engels ondertiteld) Over de hele wereld worden liefdesverhalen geschreven op de schermen van mobiele telefoons. Maar wat gebeurt er als private dingen openbaar worden? Het verhaal ontvouwt zich in Nicaragua. Octavio, een jonge student van bescheiden afkomst, sluit vriendschap met Alex, een jongen met veel charisma, de zoon van een van de rijkste families in de regio. Octavio voelt een fascinatie voor zijn nieuwe vriend en wil iedereen wegduwen die tussen hen komt. Maar Alex is verliefd op Esperanza, een medestudente. Om een aandenken aan hun passie te houden, filmt hij met zijn mobieltje hoe hij seks met haar heeft. Octavio bemachtigt de telefoon, het filmpje verspreidt zich over de hele stad en maakt het leven van de twee geliefden kapot.