Latin America Magazine.
 
DocumentaryPartyFestivalFilm

Fiëstival

  • datum:23/10
  • tijd:14:00 – 23:00 uur
  • locatie:Schiller Theater
  • adres:Minrebroederstraat 11, Utrecht
  • kosten:v.a. €5

Donderdag 23 oktober 2014 is het zover, de kersverse editie van Fiëstival in Utrecht!
Kom naar het leukste Latijns-Amerikaanse cultuurfestival met film, workshop en muziek. Voor jong en oud! Een onweerstaanbaar eendaags cultuurfestival, dat is Fiëstival. Het overkoepelende thema is “Latijns-Amerika”, waarbij dit jaar de focus ligt op Nicaragua. Op het festival komen verschillende culturele uitingen samen, waaronder film, fotografie, muziek, taal en traditie.

Je kunt er proeven van overheerlijke Latijns-Amerikaanse hapjes.
Fiëstival biedt een podium aan film- en documentairemakers uit Latijns-Amerika. Onder andere de documentaire Banana Land (Jason Glaser, 2014) wordt vertoond, inclusief gastspreker en debat. Het filmfestival geeft jong en oud een kijkje in de Latijns-Amerikaanse cultuur en schetst – tussen de regels door – tevens een beeld van de lokale ontwikkelingsvraagstukken.

Voor de jeugd zijn er korte filmpjes uit Latijns-Amerika gecombineerd met workshops. Ook volwassenen kunnen, naast het zien van films, actief deelnemen aan bijvoorbeeld een debat, een fotoveiling en een quiz. En, niet te vergeten, aan het einde van de avond gaan wij met z’n allen met de voetjes van de vloer bij het optreden van de Trovador Tour van de Nicaraguaanse Frank Torres Unplugged (Live!).

Fiëstival wordt georganiseerd door *Stichting SamenScholen en gedragen door enthousiaste vrijwilligers. De totale opbrengst van het cultuurfestival gaat naar bouw- en onderwijsprojecten in Nicaragua. Kaartjes zijn vanaf €5,- te reserveren via events@stichtingsamenscholen.org o.v.v. Fiëstival of via www.stichtingsamenscholen.org/acties/fiestival.