Latin America Magazine.
 
FoodFestivalMusic

Festival Internacional Colombiano

  • datum:19/07
  • tijd:13:00 tot 04:00
  • locatie:Rhone Centre
  • adres:Rhoneweg 12-14 Amsterdam
  • kosten:Tot 20uur: €10. Na 20uur: €15. Kinderen tot 12 jaar: GRATIS ENTREE

Op zaterdag 19 juli vindt de derde editie van het Colombia Festival plaats van 13u tot 04.00u ’s nachts bij Rhône Centre, Amsterdam Sloterdijk. Dit vrolijke Latijns-Amerikaanse festijn biedt aan klein en groot de kans om kennis te maken met de Colombiaanse cultuur vol muziek, dans, plezier, lekkere drankjes en culinair genot. Een line up met live muziek van o.a. Francisco Peña & La Banda, Alberto Caicedo en Mariachi Tierra Caliente en diverse deejays laten een keur van Latijns-Amerikaanse ritmes aan bod komen zoals salsa, bachata, reggaeton en mucho mas. 

Dit jaar vindt het festival plaats op 19 juli, geen toevallige datum aangezien op 20 juli de Onafhankelijkheidsdag van Colombia valt. Rondom dit thema organiseert de organisatie het festival voor Colombianen, Latijns-Amerikanen en alle Spaanssprekenden in Amsterdam en omgeving.

Door middel van dit festival wil Stichting Latin Flavour Colombiaanse landgenoten met elkaar in contact brengen.
De missie van dit festival is om de spirit van de Colombiaanse cultuur in Nederland levend te houden. Maar het doel is vooral om mensen bij elkaar te brengen en zodoende de Colombiaanse identiteit vast te houden en eigen culturele waarden te behouden. Voornamelijk door kinderen en jongeren die in Nederland zijn opgegroeid kennis te laten maken met de cultuur van het vaderland en een positief beeld van Colombia creëren door middel van dans, muziek, geschiedenis, kunst en gastronomie. Maar ook om mensen van alle leeftijden en culturen in Nederland kennis laten maken met het Colombiaanse cultuur en gemeenschap.

Flyer-festival-Colombia-back