Latin America Magazine.
 
Music

Benefietconcert voor stichting SONORO

  • datum:15/06
  • tijd:19:30
  • locatie:Waltkartkerk
  • adres:Kerkweg 21-23, Zeist
  • kosten:€10

Duo Sonoro:
Felicia van den End, dwarsfluit
Pepe Garcia, slagwerk

Dit (klassieke) duoprogramma voor fluit en slagwerk is geïnspireerd op de wereldmuziek. Er zullen werken gespeeld worden van Ravi Shankar, Reich en arrangementen van bekende Mexicaanse volksmelodieen.

Dit concert is het 2e concert van Stichting Sonoro die recentelijk is opgericht door de Nederlandse fluitiste Felicia van den End en de Mexicaanse percussionist Pepe Garcia. Door middel van Stichting Sonoro willen ze kinderen in Mexico die soms in moeilijke omstandigheden leven en aan de verleiding blootstaan om te vervallen tot misdaad, een ander perspectief bieden door het mogelijk maken van muziekworkshops en concerten.

Het doel van de workshops is om samen met de kinderen toe te werken naar een concert waarbij de kinderen zich kunnen presenteren en samen zullen spelen met de beide musici. Uit ervaring weten zij hoe belangrijk het is voor het zelfvertrouwen van een kind om te leren zichzelf te presenteren. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat kinderen in de toekomst andere keuzes dan de soms maatschappelijk logische keuzes gaan maken. Dit is in het groot al eerder succesvol bewezen door het project “El Systema” in Venezuela waar, door middel van een jeugdorkest, kinderen een ander perspectief geboden wordt.

Meer info:

www.stichtingsonoro.com
www.feliciavandenend.com
www.pepercussion.com