Latin America Magazine.
 
Music

Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca: a transatlantic meeting between a Malian Singer and a Cuban Pianist

  • datum:01/06
  • tijd:20:30
  • locatie:De Roma
  • adres:Turnhoutsebaan 327, 2140 Borgerhout
  • kosten:VVK € 22/20 (KASSA + € 2)

Met haar album Fatou werd de Malinese zangeres Fatoumata Diawara in 2011 in een klap een wereldster. In Mali en omringende landen was ze al langer bekend als actrice, danseres en achtergrondzangeres, maar Diawara is geboren om leadzangeres te zijn. Ze zingt in de Wassoulou traditie, net als haar voorbeeld, die andere sterke vrouw, zangeres Oumou Sangaré. Na het succes van Fatou werd ze gevraagd voor vele internationale samenwerkingen met oa Herbie Hancock. Frankrijk draagt haar op handen als ‘Chevalier de l’ordre des arts et des lettres’. Recent deelde ze nog in de vreugde van de winst van de César voor Beste Film voor Timbuktu waar Fatou in speelt en zingt!

De Cubaanse multi-instrumentalist Roberto Fonseca begon zijn carrière al in de vroege jaren negentig. Hij stamt uit een muzikale familie en speelt percussie, piano en leidt zijn eigen band. Hij put uit de rijke traditie van de Afro-Cubaanse muziek, maar haalt ook veel uit Amerikaanse jazz, funk en soul. In 2014 gaf hij al een uitverkocht concert in de club toen hij zijn album Yo presenteerde.

De twee sterren uit muzikaal rijke landen gaan nu een samenwerking aan. Samen overbruggen ze de Atlantische Oceaan voor een bijzondere ontmoeting tussen Cubaanse en Malinese muziek.

Tickets: deroma.be

www.robertofonseca.comwww.fatoumatadiawara.fr