Latin America Magazine.
 
Dance

“Duramadre” : danstheater uit Argentinië – WIN KAARTEN!

  • data:12/03 - 31/03
  • locatie:Brugge, Amsterdam, Heerlen, Tilburg, Den Haag, Utrecht

Get Lost is een serie van vier nog onbekende, maar talentvolle, theater- en dansmakers uit het buitenland. De programmering is in handen van Erasmusprijswinnaar Frie Leysen. De derde voorstelling uit de serie is “Duramadre“, van het Argentijnse dansgezelschap KM29. Van 12 tot en met 31 maart is deze voorstelling te zien in zes theaters in België en Nederland. KM29 is een inspirerende groep die in eigen land al grote successen boekte. 

KM29 verwijst naar een druk kruispunt op de Argentijnse Ruta Nacional 3, die het achterland verbindt met de hoofdstad Buenos Aires en waar per dag duizenden forenzen passeren. KM29 is een niemandsland zonder politietoezicht, waar prostitutie en criminaliteit woekeren. Maar ook een vrijplaats, waar ruimte is voor tegencultuur. Het Argentijnse KM29 liet zich inspireren door die plek van chaos en vrijheid. De groep, opgericht in 2010 door Santiago Mitre en Juan Onofri Barbato, biedt een vrijplaats aan dansmakers, filmmakers en muzikanten met hele verschillende achtergronden, die samen experimenteren en hedendaagse dansvoorstellingen maken. Hun eerste voorstelling Los Posibles was meteen goed voor vier succesvolle seizoenen. Duramadre is hun tweede.

Win kaarten voor Argentijnse dansvoorstelling “Duramadre” 

Wil jij op 31 maart 2015 de veelbelovende voorstelling “Duramadre” bijwonen in de Stadsschouwburg Utrecht? Stuur dan voor 9 maart een mail naar info@consentido.nl o.v.v. ‘kaarten Duramadre’ 

Speellijst:

12/03/15 Brugge (België) – Cultuurcentrum
17/03/15 Amsterdam – Stadsschouwburg
18/03/15 Heerlen – Parkstad Limburg Theaters
24/03/15 Tilburg – Theaters Tilburg 
26/03/15 Den Haag – Lucent Danstheater
31/03/15 Utrecht – Stadsschouwburg