Latin America Magazine.
 
Music

Cuban Latin Festival Benefit for CUBA featuring EL NORO y Primera Clase

  • datum:13/10
  • tijd:20:30 uur
  • locatie:De Koning
  • adres:Isolatorweg, Amsterdam

Cuban Latin Festival Benefit for CUBA featuring EL NORO y Primera Clase

EL NORO, uit Matanzas, begon zijn zangcarrière bij het “Doble Impacto”-orkest onder leiding van Deisy Perez. Bekende van hits als La Preferencia, La Bomba (Yo Lo Sé), Voy a Portarme Mal, La Receta en El Tiki Taka.  In 2005 trad hij toe tot Maykel Blanco y su Salsa Mayor en werd hij bekend
met het nummer “Esto està”. Eind 2007 trad hij toe tot Manolito Simonet y su Trabuco en nam hij deel aan het album “Control” met de nummers “Comenzar” en “Popurrit”. In december 2009 stapte El Noro over naar het Pupy y los que Son Son-orkest, waarmee hij “Siempre Pupy” opnam en verantwoordelijke auteur was van
“Oh, no”, “Parece mentira”, “Ni bombones, ni caramelos”, “Un loco en una moto”, “No te dejé por mala” y “Esta es mi musica” .

Zonder het Cesar Pedroso-orkest te verlaten, creëerde hij in 2013 “El Noro y la Tribù” waarmee hij enkele nummers componeerde, waaronder “Tres con dos” en “Tu no tienes cambio pa’ mi”; met Pupy componeert en vertolkt hij “La preferencia”, een van de beste nummers van het jaar. Voor het einde van 2013 besloot El Noro zijn solocarrière te beginnen en vormde hij de groep “El Noro y Primera Clase”; de eerste nummers die hij voorbereidt zijn “Ella” en “Asi de facil”.
El Noro treedt veel Live op, ook in het buitenland, met name in Peru en Colombia, alleen of met zijn orkest.

Inmiddels is hij al bijna 10 jaar succesvol en is in oktober voor het eerst met het hele gezelschap in Nederland te zien op het 4e Cuban Latin Festival in Amsterdam.

Koop hier je kaarten >>